Lingual Ortodonti Fiyatları
Ortodonti diş hekimliğinden ayrı olarak 4 yıl eğitimle elde edilen bir uzmanlıktır. Ortodonti kelime anlamıyla Yunancadan dilimize geçmiştir. Ortho ve odons kelimelerinin birleşimiyle oluşan sözcük grubu düzgün diş olarak çevrilebilir. Fakat kelime anlamına karşılık ortodonti, diş dizilimi, çene kemiğindeki konum bozuklukları ve çene yapısındaki simetri bozukluklarını inceleyen ve buradaki bozuklukları gidermeyi amaçlayan bilim dalıdır.
Klasik Diş Teli Tedavisi
Ortodonti tedavilerini genel olarak diş dizlimi ve çene yapısı olarak ikiye ayırmak mümkündür. Diş dizilimlerinde bozukluk, dişlerin ağız içindeki konumlarında kayma ve simetri kayması, dişlerde çapraşıklık toplumda en sık görülen ortodonti problemleridir. Her 3 kişiden yaklaşık 2sinde görülen bu sorunlar günümüz teknolojisiyle kolaylıkla çözülebilmektedir. Lingual tedavilerden en sık kullanılanı diş teli tedavisidir. Dişlerin dış kısımlarına braketler yapıştırılarak ve bu braketlerin bir tel yardımıyla birbirine tutturulmasıyla yapılır. Diş teli tedavisi yaklaşık olarak 1,5 yıl sürer ve kesin sonuç verir. Diş teli tedavisi hakkında toplumda birçok söylenti dolaşır. En çok duyulanı ise diş tellerinin kullanıldığı süre ve çıkartılırken dişlere zarar verdiği söylentisidir. Bu söylentilerin aksine diş teli tedavisi dişlerin yapısına hiçbir zarar vermez ve dişlerde çürümeye sebep olmaz.
Diş teli tedavisinde yaş önemlidir. Bazı durumlarda ergenlik döneminden önce yani daimi dişler çıkmadan önce yapılması gerekir. Fakat genel olarak diş teli tedavisi her yaştan hastaya uygulanabilir. Diş teli gerektiren bozuklukların sebebi genellikle alışkanlıklarımızla ve yeni çıkan dişlerle alakalıdır. Mesela 20lik dişlerin çıkarken mevcut dişlere uyguladığı baskı ve ya süt dişlerin erken dökülmesi gibi nedenlerin yanı sıra, parmak emme, tırnak yeme, yalancı emzik kullanma, kalem çiğneme ve diş fırçalama alışkanlığının olmaması da diş diziliminde bozukluklara yol açabilir.
Diş teli kullanan insanlar tedavi süresince ağız ve diş sağlığına önem göstermelidirler. Örneğin cips ve çerez gibi sert gıdalardan uzak durulması gerekir. Ayrıca kola gibi gazlı içecekler çok nadir tüketilmeli ve bu fiil bir pipet yardımıyla yapılmalıdır. Bunun dışında çekirdekli meyveleri de çekirdeklerinden ağızla değil elle ayırmak en uygunu olacaktır. Ve en önemlisi bu tedavide kullanılan tellerden dolayı oluşabilecek bakteri sayısı artar. Bu sebeple ağız ve diş temizliğine büyük önem gösterilmeli ve günde en az 3 defa tavsiye edilen fırça ve macunlarla dişler temizlenmelidir.
Lingual Ortodonti
Son yıllarda teknolojinin akıl almaz bir hızla geliştiğini görmek mümkündür. Bu gelişmelerden tıp bilimi de payını almıştır. Tıbbi tedaviler için kullanılan teknolojik cihazların artmasıyla çaresi bilinmeyen hastalıklar çözüme kavuşturulabiliyor. Tel tedavisinde de geçtiğimiz yıllarda bir yenilik geliştirildi. Bu daha çok tel tedavisi yapmak isteyip de estetik kaygılar taşıyan hastalar için sevindirici bir haber. Diş telinin nahoş görüntüsünden dolayı tedavi olmak istemeyen hastalar, dişlerdeki bozuklukların daha da ilerlemesine ve zamanla pişmanlıklara sebep olabiliyorlar. Lingual ortodonti sayesinde de bu problem artık ortadan kalkıyor.
Dişin ön kısmına değil arka kısmına yerleştirilmesiyle yapılan bir tel tedavisidir. Dişe yapıştırılan braket ve tel ön yüze yapıştırıldığında oluşan nahoş görüntünün gizlenmesi ve hastaların gülerken, konuşurken ağızlarını kapatmaları gibi durumları ortadan kaldırmak amacıyla geliştirilmiş bir yöntemdir. Normal diş teli tedaviye kıyasen lingual ortodonti fiyatları, malzeme ve aletlerin maliyetlerinden dolayı biraz daha pahalı olabiliyor. Türk diş hekimleri birliğinin kararına göre internet sitelerinde fiyat ve ücret tarifesi paylaşımı yasaktır. Bu sebeple lingual ortodonti fiyatları için bir ortodontistle görüşmeniz ve ya telefonla fiyat almanız gerekir.