Acil Dişçi - İstanbul (0212) 283-59-47

Diş ağrısı gerek kendimizden gerek çevremizden şahit olduğumuz vakalardan da anlaşılacağı üzere zor bir durumdur. Bu durum bazen dayanılmaz bir işkenceye dönüşebilir. Diş ağrıları bazı atasözlerine de konu olacak kadar mühim ve ciddiye alınması gereken bir konudur. Diş arılarının bizi ne zaman ve nerede yakalayacağınız asla bilemeyiz ve çoğu zaman geceleri şiddetlenen ağrılar nedeniyle sıcak yatağınızdan kalkarak acil dişçi aramaya çıkarız. Bu durum eskiden dişçilerin sadece mesai saatleri içinde çalıştığı vakitlerde çok mümkün olmasa da günümüzde imkânlar dâhilindedir. Diş ağrıları çok farklı sebeplerden dolayı oluşabilir. Diş ağrılarını tetikleyen sebeplerden en önemlisi dişlerimizin kendini yenilemesi ve yeni işlerin çıkmasıdır. Ergenlik yaşlarında çıkan daimi dişler ve 20 ila 30 yaş arasında çıkan 20lik dişler buna örnek olarak gösterilebilir. Her iki vakada da dişler diş etini yararak çıktığı için acı verici olur. Fakat 20 lik dişler çıkarken aynı zamanda diğer mevcut dişleri de sıkıştırdığı için daha acı verici olabiliyor. 20lik dişler çoğunlukla işlevsel olmadığından dolayı çektirilerek kullanılmıyor. Bu diş hekimlerinin de gerekli durumlarda tavsiye ettiği bir yöntemdir.

Diş ağrılarının bir başka sebebi ise dişlerin bakımsızlığından kaynaklı çürüklerin ağrı yapmasıdır. Dişler her daim temiz tutulması ve bakımlı olması gereken uzuvlarımızdır. Bu sebeple tüm diş hekimleri günde en az 2 defa dişlerimizi fırçalamamızı önerirler. Fakat son yapılan araştırmada kişi başına diş fırçalama sıklığının haftada 1 olduğu ortaya çıkmış ve iş fırçalama alışkanlığımızın olmadığını gözler önüne sermiştir. Dişler gerekli bakımlar yapılmadığında çürür ve bu da ağrıların en önemli sebeplerinden birisidir. Bunların dışında bazen sinüzit gibi ağız dışından etmenler de diş ağrılarını tetikler. Vücudun tüm bölümleri birbiriyle bağlantılıdır. Sinüzit gibi ağızla alakalı olmayan bir durum diş ağrısını tetikler ve ağrıyı daha şiddetli hissetmemize sebep olur.

Diş ağrılarının bir diğer sebebi de iltihaplardır. Dişlerde ve ya diş etinde oluşan iltihap metabolizmayı zor durumda bırakır ve hastayı şiddetli ağrılara gark edebilir. Ağrının yanı sıra şişkinlik olması da iltihap durumunda mümkündür. Bu şişkinliği almak ve ağrıyı biraz da olsa dindirmek için buz torbasıyla kompres uygulamak işe yarayacaktır. Bir diğer diş ağrısı kaynağı da dişlerdeki zedelenme ve ya diş köklerindeki gevşeklik olabilir. Halk arasında dişin hava alması olarak adlandırılan durum diş ağrısını kaçınılmaz kılar. Acil dişçi için hekim ilçelerinde bulunan kliniklerden Şişli, Kağıthane, Etiler, Bahçelievler, Avrupa yakası, Zeytinburnu, Beyoğlu, Sarıyer, Eminönü, Eyüp, Bayrampaşa, Esenler, Beşiktaş, Avcılar, Bakırköy, Şirinevler, Anadolu yakası, Mecidiyeköy, Üsküdar, Maltepe, Kadıköy, Ataşehir, Beykoz, Okmeydanı, Nişantaşı, Ümraniye Paşabahçe bir kaç tanesine bakabilirsiniz.

Ağrıyı Geçirici Yöntemler Nelerdir?
Bu gibi diş ağrısı durumlarından kurtulmak için yapılabilecek birkaç yöntem vardır. Bunlardan birincisi ve en etkili olanı ağrı kesici kullanmaktır. Ağrı kesici diş ağrılarını gidermede hem en etkili yol hem de en sağlıklı olan tedavidir. Ayrıca halk arasında en çok yapılan hata olan, aspirini ezerek direk diş üzerine uygulamak büyük bir yanlıştır. Aspirin dişe direkt olarak uygulandığında hem dişe hem de diş etine büyük zararlar verebilir. Aynı şekilde rakı kolonya gibi alkollü maddeler de dişlerin ve diş etinin ömrünü kısaltır ve büyük zararlar verir.

Dişlerinizin üzerinde çürüklerden dolayı oluşan oyukluklar var ise bunların sebep olduğu ağrılardan kurtulmak için en etkili yol ise karanfil yağıdır. Karanfil yağı bir pamuk aracılığıyla dişin oyukluklarına sürülür. Bu sayede diş ağrıları giderilebilir. Fakat bu yöntemde karanfil yağının diş etine kesinlikle değdirilmemesi gerekir.

Bu saydığımız yöntemler kesin tedavi yöntemleri değildir. Sadece acil dişçi bulana kadar sizin ağrınızı dindirecek yöntemlerdir. Dişlerinizle ilgili her türlü problemde mutlaka bir diş hekimine gitmelisiniz.